Fostul premier şi lider PSD Adrian Năstase comentează, sâmbătă, incidentul din Piaţa Universităţii şi susţine că, sub noua conducere, Jandarmeria a permis ca Gelu Voican Voiculescu să fie agresat, iar atacatorul să nu fie reţinut. ”Aceasta pare a fi «România normală» – o tară în care obiectivul principal al preşedintelui este distrugerea unui partid ales democratic”, susţine Adrian Năstase.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”«Nimic nu este mai puţin sigur că trecutul» – ne invată Orwell. Istoria Revoluţiei din 1989 este un bun exemplu. Ca şi «revoluţia – lovitură de stat» din 23 august 1944, de altfel”, scris, sâmbătă, pe blogul său, Adrian Năstase.

Acesta afirmă că Revoluţia din 1989 a fost ”rezultatul unui amestec de scenarii, interne şi externe, dar şi al unor nemulţumiri reale ale populaţiei, într-un context geopolitic determinat de înţelegerile sovieto-americane şi de intâlnirea de la Malta”.

”Sigur, în anii care au urmat, au fost mai evidente, grupurile de revoluţionari (cu interesele lor) şi unele partide care s-au raportat favorabil sau negativ la Revoluţie. Iată, spre exemplu, în statutele succesive ale PSD se menţiona că, alături de social-democraţie, Revoluţia este un element de inspiraţie al partidului. Între timp, unii au devenit «progresişti», alţii s-au ruşinat cu Revoluţia (ar fi vrut să ne tragem din Revoluţia americană). Alţii au crezut că a fost o lovitură de stat. Astăzi, diverşi copii, adolescenţi, tineri – care nu erau născuti în 1989 – ne explică ce s-a intâmplat atunci. Pe baza informaţiilor distribuite de diverse ONG-uri cu «democracy» în coadă”, mai scrie Adrian Năstase.

Fostul lider PSD afirmă că ”Revoluţia română nu mai poate fi şi nu mai este apărată de cei care au participat la ea”.

”Singurul care o apără, acum, pare a fi Iohannis. La Parlament sau la Timişoara, în Piaţa Universitătii, el reprezintă acum Revoluţia, iar jandarmii, sub noua conducere, permit că Gelu Voican Voiculescu să fie atacat, iar agresorul să nu fie reţinut. Cei care cunosc istoria interbelică ştiu cum s-a trecut de la violenţă verbală la violenţă fizică. Această pare a fi «România normală» – o tară în care obiectivul principal al preşedintelui  său este distrugerea unui partid ales democratic”, a mai scris Năstase.

”Tot Orwell ne explică cum se poate ajunge de la revoluţie la dictatură!”, a încheiat Năstase.

Gelu Voican-Voiculescu, fost vicepremier în Guvernul provizoriu Petre Roman, a fost huiduit şi lovit, sâmbătă, la manifestările dedicate Revoluţiei desfăşurate în Piaţa Universităţii din Bucureşti.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.