Purtătorul de cuvânt al PSD, Adrian Dobre, a susţinut luni, într-o conferinţă de presă, că, potrivit documentelor pe care le are partidul, europarlamentarul Cătălin Ivan nu mai este membru PSD de „cel puţin un an de zile”, acesta fiind „un subiect închis” pentru social-democraţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Aşa cum a precizat şi domnul preşedinte Liviu Dragnea, aşa cum ştim şi noi, domnul Cătălin Ivan nu mai este membru de partid de cel puţin un an de zile. El a părăsit organizaţia Sectorului 1 Bucureşti, lucrurile sunt foarte clare din acest punct de vedere. Sigur, domnul Ivan pretinde în continuare că ar fi coleg cu noi. Noi, conform documentelor pe care le avem la dispoziţie, ştim că acest lucru nu mai este adevărat. Această poziţie a domnului Ivan este o poziţie personală. Îi aparţine în exclusivitate, este dorinţa domniei sale. Din punctul nostru de vedere, dumnealui nu mai este membru de partid”, a precizat purtătorul de cuvânt al PSD.

La remarca jurnaliştilor că Ivan susţine că a discutat în urmă cu câteva săptămâni cu Liviu Dragnea despre strategia PSD din Parlamentul European, Dobre a spus că nu poate comenta despre o persoană care nu mai este membru de partid.

„Înţeleg preocuparea faţă de domnul Cătălin Ivan, dânsul este în continuare europarlamentar, dar nu mă puneţi să comentez ceea ce spune o persoană care nu mai este membră a PSD. Este un subiect închis pentru noi”, a conchis Adrian Dobre. 

Cătălin Ivan a susţinut, vineri, o conferinţă de presă în comuna ieşeană Dobrovăţ, unde este membru în organizaţia locală a PSD, el cerându-i lui Liviu Dragnea să clarifice afirmaţiile privind situaţia sa din partid, întrucât consecinţele sunt foarte grave.

”Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al partidului, face o declaraţie foarte gravă care riscă să arunce PSD, dar şi partidul socialiştilor din Europa într-un scandal european. Îi transmit domnului Liviu Dragnea că această simplă declaraţie că nu sunt membru PSD de doi ani are consecinţe foarte serioase şi foarte grave. Domnul Dragnea nu ştie, pentru că nu-l interesează ce se întâmplă la nivel european, dar grupul Social Democraţilor europeni, grupul PSD din Parlamentul European primesc finanţare din bugetul Uniunii Europene pe câteva criterii, dar criteriul fundamental este cel al numărului de membri", a declarat Cătalin Ivan.

Europarlamentarul a precizat că regulamentele din PE stabilesc că un grup politic primeşte o sumă de bani din bugetul instituţiei, care ulterior se împarte la fiecare delegaţie naţională, în funcţie de numărul de membri.

”Un om în plus sau în minus înseamnă sume foarte mari de bani care au venit la delegaţia PSD sau grupul socialiştilor europeni în aceşti doi ani în care presupune că nu aş fi fost membru. N-are sens să vă spun ce scandal iese pe deturnare de fonduri, în condiţiile în care OLAF, Curtea Europeană de Conturi sunt cu ochii pe fiecare euro, mai ales în această perioadă de criză", a spus eurodeputatul Cătălin Ivan.

Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan a declarat joi, pentru News.ro, că este membru al partidului „din toate punctele de vedere”, fiind „comunicatorul oficial” al PSD în peste 40 de dezbateri electorale, iar în urmă cu trei săptămâni a discutat cu preşedintele social-democraţilor, Liviu Dragnea, despre strategia PSD din Parlamentul European.

Primarul PSD din localitatea ieşeană Dobrovăţ, Cătălin Martinuş, a declarat, miercuri, pentru News.ro, că europarlamentarul PSD Cătălin Ivan figurează ca membru în organizaţia din comuna sa şi că acest lucru a fost validat şi de conducerea filialei judeţene, contrazicându-l pe Liviu Dragnea, care a declarat, miercuri, că Ivan nu este membru PSD.

"Cătălin Ivan este membru la noi la Dobrovăţ. Mai mult, în campania electorală de anul trecut de la parlamentare, în luna noiembrie, într-o şedinţă a conducerii filialei judeţene s-a discutat despre acest lucru. Îmi amintesc pentru că eram în sală. Liderul de atunci al PSD Iaşi Mihai Chirica i-a mulţumit lui Ivan pentru implicarea în campanie şi a propus validarea sa ca membru de către organizaţia judeţeană. S-a votat în unanimitate, nu s-a opus nimeni. Deci domnul Ivan este membru PSD cu acte în regulă”, a afirmat primarul PSD de la Dobrovăţ, Cătălin Martinuş.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a susţinut miercuri, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional, că europarlamentarul Cătălin Ivan nu poate fi exclus din partid deoarece nu mai este "de mult” membru al formaţiunii, fiind exclus ”de ceva vreme” de organizaţia PSD Sector 1.

Şi preşedintele executiv al PSD, Nicolae Bădălău, a susţinut că europarlamentarul Cătălin Ivan nu mai este de un an membru al partidului.

În replică, europarlamentarul Cătălin Ivan a postat, miercuri, pe pagina sa de Facebook, un printscreen cu o postare a lui Liviu Dragnea din urmă cu trei luni în care liderul PSD distribuia un clip video în care europarlamentarul transmitea mesajul PSD "Îndrăzneşte să crezi în România!". 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.