Adrian Câciu, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, anunţă marţi că peste 18.800 de cereri de prefinantare/plată/rambursare cu o valoare de cca. 5 miliarde euro aferente programelor operaţionale 2014-2020 au fost procesate de MIPE în ultimele 5 luni iar peste 2,2 miliarde euro au fost rambursate de către Comisia Europeană. Ministrul precizează că vom avea o rată de absorbtie de 92%.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Peste 18.800 de cereri de prefinantare/plată/rambursare cu o valoare de cca. 5 miliarde euro aferente programelor operaţionale 2014-2020 procesate de MIPE în ultimele 5 luni. Peste 2,2 miliarde euro rambursate de către Comisia Europeană în această perioadă si alte 2 miliarde euro în curs de rambursare. Cu aceste sume vom avea o rată de absorbtie de 92%”, afirmă Adrian Câciu pe Facebook.

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene arată că urmează ca, în lunile noiembrie şi decembrie să depună cereri de rambusare la Comisia Europeana de înca 1,5 miliarde euro care vor adăuga, la momentul încasării banilor de către România, la absorbţia mai sus amintită.

”Fondurile europene reprezintă cea mai importantă sursă de finanţare pentru economia şi infrastructura României”, mai spune Câciu în mesaj.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.