Adrian Câciu, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, a anunţat în şedinţa de Guvern de joi că vor aproba distribuirea sumelor care se cuvin României din capitolul RePower EU, cele 1,4 miliarde de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi aprobăm în principal distribuirea sumelor care se cuvin României din capitolul RePower EU, cele 1,4 miliarde de euro. Aici, foarte important e faptul că 1,2 miliarde de euro vor fi puse la dispoziţia gospodăriilor cetăţenilor români în acest an prin vouchere pentru eficienţă energetică şi vouchere pentru panouri fotovoltaice şi baterii”, a spus Adrian Câciu în şedinţă.

Ministrul a menţionat că în luna mai urmează să se declanşeze procedura de distribuire a acestor programe de sprijin pentru populaţie.

”Tot prin această redistribuire de sume, agricultura, pentru prima oară, are acces la banii din PNRR. După cum ştiţi, a fost o luptă să introducem şi capitolul agricultură, mai ales pe partea de energie din zona de irigaţii. Sperăm să fie cât mai rapid implementat acest program”, mai spus Câciu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.