Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu a declarat, marţi, în cadrul conferinţei Romanian Business & Investment Roundtable, organizată de Economist Impact Events, că cea mai importantă provocare pentru perioada următoare, dincolo de inflaţie, este menţinerea lanţurilor de aprovizionare la cote sau la un nivel sustenabil, astfel încât Europa să aibă necesarul de bunuri de primă instanţă

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul a afirmat că invazia Federaţiei Ruse afectează economiile din Europa, iar statele UE din vecinătatea Ucrainei sunt suplimentar afectate, fiind implicate masiv în ajutorarea refugiaţilor. 

De asemernea, criza energetică care exista dinainte de 24 februarie, este amplificată de acest conflict şi reclamă o transformare din temelii a politicilor din acest domeniu. 

”Cea mai importantă provocare pentru perioada următoare, dincolo de inflaţie, este menţinerea lanţurilor de aprovizionare la cote sau la un nivel sustenabil, astfel încât Europa să aibă necesarul de bunuri de primă instanţă”, a mai spus ministrul. 

Adrian Câciu a precizat că investiţiile în domeniul apărării şi securităţii sunt esenţiale, în contextul menţinerii focusului pe NATO. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.