Comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean, a anunţat, luni, că cele mai mari 21 de companii aeriene ruseşti, printre care Aeroflot, au primit interdicţie de a intra în spaţiul european. Măsura vine în contextul în care Rusia „a confiscat” 515 avioane închiriate din străinătate în valoare de aproximativ 10 miliarde de dolari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Toate marile companiile ruseşti au interdicţie de intra în spaţiul european. Rusia a furat avioanele pe care le avea în leasing. Nu mai pot fi garantate certificatele de securitate aeriană operate de către companiile ruseşti. În acest moment, companiile aeriene ruseşti încalcă regulile aviaţiei civile internaţionale, în general, şi de securitate aviatică în particular”, a declarat comisarul european Adina Vălean, luni, în cadrul unei conferinţe de presă la Bucureşti. 
 
Vălean a precizat că 21 de linii aeriene ruseşti, ”practic toate”,  au fost adăugate pe lista neagră a siguranţei aeriene de Comisia Europeană.
 
Ca urmare a sancţiunilor financiare impuse de Comisia Europeană, preşedintele  rus Vladimir Putin a modificat peste noapte legea, astfel încât să poată înmatricula în Rusia avioanele luate în leasing de la companii din străinătate.  
 
Companiile aeriene ruse au 515 avioane închiriate din străinătate, în valoare de aproximativ 10 miliarde de dolari. Comisia Europeană consideră acţiunea lui Vladimir Putin drept furt. 
 
Însă avioanele confiscate de Rusia nu mai pot primi certificat de securitate aviatică din partea instituţiilor europene de profil. Aeronavele nu mai pot zbura în condiţii de siguranţă pentru că ruşii nu pot să le asigure mentenanţa. Aşadar, din moment ce liniile aeriene ruse nu respectă condiţiile de securitate aviatică, Comisia Europeană le-a blocat dreptul de survol în spaţiul european.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.