Actorul Marius Manole a anunţat duminică după amiază că a decis să înapoieze decoraţia Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler pe care a primit-o în anul 2016 din partea preşedintelui Klaus Iohannis, el justificându-şi decizia prin faptul că, în opinia sa, preşedintele este „un trădător”, din cauză că acceptă ca PSD să intre la guvernare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„L-am votat pe preşedinte şi ţin minte noaptea în care a fost ales. Ce mare bucurie era pe străzi că în sfârşit PSD-ul nu mai putea face rău acestei tări. Urma să avem un preşedinte care ţine cu ţara. Ghinion. Nu l-am avut. Am stat în Piaţa Victoriei în frig, în ploaie pentru a apăra justiţia şi democraţia. Când a plecat Dragnea, iarăşi am crezut ca am învins. Ghinion, propriul nostru preşedinte urma să ne facă cel mai mare rău. Omul în care am crezut, pentru care am luptat. Acum PSD intră în Guvern pe uşa din faţă, pe covorul roşu. De asemenea, VREA SA PREIA ŞI SEFIA COMISIEI JURIDICE DIN CAMERA DEPUTATILOR, cu alte cuvinte să refacă comisia Nicolicea& Iordache, de aceasta data chiar cu PNL. Totul sub oblăduirea preşedintelui Iohannis. Halucinant, nu? Nu aş fi crezut că într-o zi va trebui să protestez din nou, chiar dacă datele sunt acum altele. Preşedintele României pentru mine este un trădător. Returnez, aşadar, decoraţia primită, mâine la ora 10:00 la Palatul Cotroceni”, a scris, duminică după amiază, pe Facebook, Marius Manole.
 
 
Acesta s-a arătat mândru de realizările sale, subliniind că „publicul nu poate fi minţit cu decoraţii venite din partea celor care nu iubesc ţara”. Manole atrage atenţia asupra faptului că în ultimii ani Cultura nu a reprezentat o prioritate pentru administraţia ţării.
Luna trecută, şi scriitorul Radu Paraschivescu, decorat cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler (secţiunea Literatură), a anunţat, la Digi FM, că vrea să renunţe la titlu din cauza crizei politice.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.