USR a demarat un sondaj de opinie în municipiul Iaşi, în urma căruia va fi decis candidatul partidului la Primărie, în cursa internă fiind înscrişi senatorul Marius Bodea şi deputatul Cosette Chichirău.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Senatorul USR Marius Bodea a declarat sâmbătă pentru News.ro că sondajul partidului este în plină desfăşurare şi că în două săptămâni se va cunoaşte rezultatul. ”Sunt doi candidaţi, eu şi doamna deputat Cosette Chichirău.

Sondajul este un instrument prin care membrii USR să înţeleagă mai uşor cine are mai multe şanse. Va fi un vot în filială, dar sigur că sondajul va conta”, a afirmat parlamentarul USR. Bodea susţine că problema candidaturii la primăria Iaşiului din partea USR ar trebui tranşată cât mai repede, eventual la începutul acestei veri. ”Mi-aş dori să rezolvăm rapid, iar candidatul să aibă timp să îşi formeze echipa. Iaşiul este o comunitate numeroasă şi îţi trebuie timp pentru a ajunge la cât mai mulţi votanţi”, a argumentat senatorul Marius Bodea.

Întrebat despre riscul ca persoana care pierde bătălia internă în USR să intre totuşi în cursa pentru primărie din postura de independent, Bodea a precizat că ”nu ajută pe nimeni să te detonezi” şi că o astfel de variantă ar fi în avantajul adversarilor politici.

”USR vrea să-l înlăture pe actualul primar, Mihai Chirica, nu să împartă voturile. Nu ajută cu nimic să arunci totul în aer. Însă electoratul USR este unul bine documentat şi nu va merge cu cel care sparge voturile. Au mai fost situaţii, inclusiv în USR, când unii s-au încăpăţânat şi au mers separat, dar acei oameni au devenit irelevanţi în doar câteva zile”, a adăugat senatorul USR, Marius Bodea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.