Nicuşor Dan a anunţat, miercuri seară, că 73% dintre membrii USR Bucureşti consideră că este potrivit ca el să participe la cursa internă pentru desemnarea candidatului la Primăria Capitalei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Rezultatul consultării interne din cadrul USR Bucureşti mă onorează şi mă obligă. 73% dintre membrii care au votat consideră potrivit să particip la competiţia internă, prin care să fiu desemnat drept candidatul USR pentru Primăria Capitalei. Prin votul în favoarea intrării mele în cursă ca independent, membrii USR Bucureşti respectă principiile fondatoare ale unui partid altfel, care promovează competenţa şi competiţia. Mulţumesc vechilor şi noilor prieteni din USR care au transmis mesaje de susţinere şi încredere şi au promovat candidatura mea. Sunt convins că putem da bucureştenilor administraţia publică pe care o aşteaptă de ani de zile. Ştim deja că putem face lucruri importante împreună”, a transmis, miercuri seară, Nicuşor Dan.

Acesta a precizat că USR Bucureşti a organizat o consultare internă în care membrii săi au răspuns la întrebarea ”dacă independentul Nicuşor Dan poate participa la competiţia internă în vederea susţinerii drept candidat la Primăria Capitalei”.

Din cei 1.883 membri au răspuns 1.067 (56%). Dintre aceştia, 780 (73%) au votat pentru şi 287 împotrivă.

Nicuşor Dan a precizat că validarea oficială a candidaturilor este atributul Biroului Municipal, iar alegerea candidatului USR la Primăria Capitalei va avea loc la jumătatea lunii octombrie.

În 19 septembrie, Nicuşor Dana anunţat că s-a înscris în cursa internă din USR pentru desemnarea candidatului la Primăria Capitalei, el precizând că sondajele arată recurent că este omul politic din opoziţie cu cea mai mare intenţie de vot a bucureştenilor.

Preşedintele USR, Dan Barna, a precizat, vineri seara, într-o emisiune la B1 TV, că Alianţa USR-PLUS va susţine pentru Primăria Capitalei candidatul cu cea mai bună poziţie, iar dacă acesta este Nicuşor Dan, nu e nicio problemă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.