Zeci de tineri basarabeni au participat, luni după-amiază, la un flash-mob în Piaţa Unirii, din Iaşi, în semn de protest faţă de modul în care s-au desfăşurat alegerile din Republica Moldova, ei cerând reluarea scrutinului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tinerii s-au adunat în cursul după-amiezii în Piaţa Unirii, din Iaşi, lângă statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, ei purtând steaguri ale Republicii Moldova.

Participanţii au scandat, printre altele, "Refuz, rezist, sunt anti-comunist”, "Ruşine, ruşine să vă fie”, "Basarabia e România” şi "Nu Dodon”.

Tinerii au desfăşurat şi o pânză neagră de câţiva metri pătraţi, spunând că au adus-o "în semn de doliu faţă de ceea ce se întâmplă în Republica Moldova”.

"Nu îl recunoaştem pe Dodon ca preşedinte. Au furat alegerile, au adus autobuze cu votanţi din Transnistria şi au împiedicat votul în străinătate. Cerem repetarea scrutinului, e inadmisibil şi nu vom accepta furtul”, a spus Olga N., o tânără din Republica Moldova, care studiază la Iaşi.

Flash-mobul, care a durat câteva zeci de minute, a avut loc în urma mobilizării tinerilor moldoveni pe reţelele de socializare.

Tinerii basarabeni din Iaşi au spus că se solidarizează cu colegii lor care protestează la Chişinău şi au anunţat că vor mai organiza astfel de acţiuni la Iaşi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.