Premierul Viorica Dăncilă l-a primit, marţi, pe Edgars Rinkēvičs, ministrul afacerilor externe al Republicii Letonia, care s-a aflat în România pentru a participa la Summit-ul Iniţiativei Celor 3 Mări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Guvernului, cei doi oficiali au discutat despre pregătirea preluării Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene în primul semestru al anului 2019, despre Brexit, precum şi cu privire la cooperarea regională.

În cadrul discuţiilor cu ministrul leton al afacerilor externe, premierul român a avansat o serie de propuneri concrete pentru aprofundarea cooperării economice, care, deşi cunoaşte o evoluţie constant pozitivă, nu a atins potenţialul optim. În acest sens premierul Dăncilă a propus, printre altele, creşterea conectivităţii între cele două economii, inclusiv pe baza dezvoltării infrastructurii şi a legăturilor de transport, precizează sursa citată.

Prim-ministrul României şi ministrul leton de externe au trecut în revistă şi alte oportunităţi de cooperare sectorială, amintind de domenii precum apărarea, tehnologiile informaţiei, energia, agricultura, cercetarea şi inovarea şi a avansat iniţiativa stabilirii de contacte pentru schimburi de bune practici pe teme de interes pentru ţara noastră, în care experienţa Republicii Letonia poate fi utilă, printre care adoptarea euro, absorbţia fondurilor europene sau aderarea la OCDE.

Ministrul de externe Edgars Rinkēvičs a reiterat sprijinul Letoniei pentru aderarea României la OCDE, a remarcat rolul regional al României şi a subliniat importanţa unui nivel sporit de conectivitate şi a intensificării schimburilor comerciale dintre cele două state, se mai arată în comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.