Europarlamentarul liberal Adina Vălean a declarat marţi că decizia de a nu mai candida la alegerile din 2019 este una personală, motivând că „în viaţă mai vrei să faci şi altceva”. Ea nu a exclus posibilitatea de a candida pentru parlamentul naţional în 2020.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La Bruxelles, în timpul unei întâlniri cu jurnalişti români, ea a afirmat: „Este o decizie personală, pentru că mai vrei să faci şi altceva. Am un dosar curat, am petrecut mulţi ani aici şi vreau să fac altceva. Privesc cu încredere reprezentarea României în Parlamentul European”.

Întrebată dacă vizează o candidatură în parlamentul naţional, Vălean, care este şi preşedinta Comisiei de Mediu din PE, nu a respins ideea. „Vom vedea”, a subliniat ea.

Adina Vălean a vorbit şi despre pregătirea campaniei pentru alegerile europarlamentare din 23 - 26 mai 2019, precizând că echipa Grupului Partidului Popular European (Creştin Democrat) este condusă de un irlandez şi că în scurt timp va fi ales candidatul „cap de listă”.

În luna noiembrie, la Helsinki, va avea loc congresul PPE.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.