Un mecanism din România de sprijin juridic pentru artizani şi creatori de modă se numără între câştigătorii ediţiei de anul acesta a concursului european pentru inovare socială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comisia Europeană a anunţat joi câştigătorii ediţiei 2020 a concursului european pentru inovare socială (European Social Innovation Competition), în cadrul căruia sunt oferite premii de stimulare.

Concursul este organizat în toate statele din Uniunea Europeană şi în ţările asociate la programul Orizont 2020 şi are scopul de a găsi soluţii inovatoare la problemele cu care se confruntă societatea.

Cele trei proiecte care au fost premiate pentru că au răspuns în mod optim provocării de anul acesta, „Reimaginează moda”, vor primi câte 50.000 de euro: un mecanism de sprijin juridic pentru artizani şi creatori de modă, WhyWeCraft: Sustenabilitatea culturală în modă (România); un start-up belgian care contribuie la simplificarea procesului de reutilizare şi reciclare a materialelor textile, resortecs; o platformă digitală din Croaţia care le permite utilizatorilor să poarte diverse costumaţii în realitatea augmentată, Snake.

În plus, în fiecare an, juriul acordă un premiu de impact unuia dintre participanţii care au ajuns în semifinala concursului din anul precedent, pe baza rezultatelor obţinute de proiect în ultimele douăsprezece luni.

Câştigătorul din 2020 este Empower, o companie care a adoptat o nouă tehnologie care sprijină economia circulară, permiţând depozitarea şi colectarea deşeurilor de plastic în schimbul unei recompense financiare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.