Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, îl contrazice pe omologul său din landul Baden-Württemberg, Guido Wolf, susţinând că în întâlnirea pe care a avut-o cu oficialul german nu s-a discutat nimic despre corupţie, DNA, revocarea Codruţei Kovesi sau respectarea standardelor Comisiei de la Veneţia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Fiind făcută la intrarea în MJ, declaraţia ministrului Wolf exprimă gândurile acestuia. În cadrul întrevederii oficiale nu s-a discutat nimic despre: corupţie – DNA – revocare procuror-şef – respectarea standardelor Comisiei de la Veneţia. Restul constituie o declaraţie pentru presă!”, a scris Tudorel Toader, sâmbătă, pe Facebook.

Înaintea întrevederii cu ministrul român, Guido Wolf a declarat, vineri, că Germania este interesată de evoluţiile legislative din România şi de menţinerea unui trend ascendent în combaterea corupţiei. El a spus că îi va cere omologului său român explicaţii despre condiţiile în care a fost revocată fosta şefă a DNA, dar şi despre îngrijorările exprimate în spaţiul public privind modificarea legilor justiţiei şi a codurilor penale.

Conform unui comunicat al Ministerului Justiţiei, ”subiectele abordate în cadrul întrevederii au vizat aspecte privind pregătirea exercitării de către România a Preşedinţiei Consiliului UE în prima jumătate a anului 2019, reformele în domeniul justiţiei, evoluţiile legislative recente în materie penală, precum şi relaţiile de cooperare a României cu Germania în domeniul justiţiei”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.