Liderul PMP, Eugen Tomac, precizează că la Chişinău preşedintele prorus Dodon, care şi-a făcut campanie atacând Uniunea Europeană şi ameninţând că va scoate unionismul în afara legii, a cedat şi a numit astăzi un premier cetăţean român.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„La Chişinău fierbe scena politică. Preşedintele Dodon, ajuns la putere cu un discurs profund antieuropean, a propus-o astăzi pentru funcţia de premier pe Maia Sandu, lider politic proeuropean. Ce l-a determinat pe Dodon să facă acest pas? Simplu: frica de Plahotniuc”, a scris Tomac pe pagina sa de Facebook.

El a menţionat că urmează vremuri interesante peste Prut, pe care merită sa le urmărim.

„La Chişinău, preşedintele prorus Dodon, care şi-a făcut campanie atacând Uniunea Europeană şi ameninţând că va scoate unionismul în afara legii, a cedat şi a numit astăzi un premier cetăţean român. Atât premierul proaspăt învestit Maia Sandu, cât şi Andrei Nastase sunt cetăţeni români şi implicit cetăţeni ai Uniunii Europene, ca de altfel majoritatea membrilor guvernului de la Chişinău. Urmează vremuri interesante, iar România din păcate, nu este in stare, prin decidenţii ei, să joace aşa cum merităm”, a mai scris Tomac.

Parlamentul de la Chişinău a acordat votul de încredere Guvernului Maiei Sandu, care a şi depus jurământul. Anterior, Curtea Constituţională a decis, într-o şedinţă rapidă, invalidarea alegerii Zinaidei Greceanîi în funcţia de preşedinte al Parlamentului şi că toate deciziile luate de Parlament sâmbătă şi cele care vor fi adoptate în continuare sunt neconstituţionale. Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat, sâmbătă, decretul prin care o desemnează pe Maia Sandu pentru funcţia de prim-ministru. Parlamentul din Republica Moldova a început sâmbătă la ora 13:00 o şedinţă extraordinară, ignorând decizia Curţii Constituţionale de a fi dizolvat. Vladimir Plahotniuc acuză o tentativă de uzurpare a puterii în stat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.