Şeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, consideră că e greu de spus cât va mai dura războiul din Ucraina, dar este de părere că "ne pregătim pentru un conflict lung, un conflict de uzură, că vor fi probleme în regiune pentru o lungă perioadă de timp".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"În acest moment se pare că am intrat într-o nouă fază, în care Federaţia Rusă şi-a revizuit, cel puţin pentru moment, obiectivele şi se concentrează în zonele din estul Ucrainei, dar nu o vedem capabilă să îşi îndeplinească nici măcar aceste obiective. Probabil la nivel de intenţie vizează şi alte zone din Ucraina, dar luptele sunt concentrate în acest moment în estul Ucrainei. Părerea mea este că ne pregătim pentru un conflict lung, un conflict de uzură, că vor fi probleme în regiune pentru o lungă perioadă de timp şi că, pe măsură ce sancţiunile vor afecta economia rusă vor începe probleme la care trebuie să răspundem din punct de vedere economic şi informaţional în întreg spaţiul european”, a afirmat Daniel Petrecu, la Antena 3.
 
Generalul a susţinut că este "foarte greu de spus” cât va mai dura războiul din ţara vecină, "pentru că orice război este, în primul rând, o confruntare a voinţelor între beligeranţi”.
 
Daniel Petrescu a mai afirmat că, în baza acţiunilor concrete desfăşurate de Rusia, "scopul iniţial a fost schimbarea regimului de la Kiev şi să stăpânească o suprafaţă cât mai mare din teritoriul Ucrainei”. 
 
El a spus că nu este în interesul nimănui destabilizarea unei suprafeţe mari din Ucraina.
 
Daniel Petrescu consideră că Rusia şi-a supraestimat propriile capacităţi, subestimând capacitatea de răspuns a Ucrainei şi a comunităţii internaţionale. El este de părere că este "foarte greu în secolul XXI în Europa să susţii un război de agresiune”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.