Şefa Reprezentanţei CE în România a declarat joi, în discursul rostit în deschiderea sesiunii plenare „În campanie pentru UE” din cadrul celei de-a şaptea ediţii a forumului Eurosfat, că un derapaj într-un stat membru UE afectează toate statele membre.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Angela Cristea, şeful reprezentanţei Comisiei Europene în România, a făcut un apel privind prezenţa la vot şi a îndemnat partidele politice să îşi convingă electoratul să meargă la vot.

„Nu există democraţie fără stat de drept, nu există stat de drept fără respect pentru drepturile fundamentale”, a făcut ea referire la principiile de bază ale Uniunii Europene.

„Statul de drept este subiectul cel mai fierbinte zilele acestea în Uniunea Europeană (...) Un derapaj într-un stat membru afectează toate statele membre”, a afirmat Cristea.

Influenţa externă şi populismul au ca scop diluarea Uniunii Europene, dacă nu chiar dizolvarea ei, a mai precizat Angela Cristea pentru a sublinia importanţa prezentării la vot.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.