Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, va face o vizită în Ucraina, săptămâna viitoare. El se va întâlni, joi, cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi cu ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: ”Săptămâna viitoare, mă voi întâlni cu preşedintele Vladimir Putin în Rusia şi cu preşedintele Volodimir Zelenski în Ucraina. Avem nevoie de măsuri urgente pentru a salva vieţi, a pune capăt suferinţei umane şi a aduce pacea în Ucraina”, a transmis Antonio Guterres, într-un mesaj pe Twitter. 

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Secretarul General va vizita Ucraina săptămâna viitoare. Acesta va avea o întâlnire de lucru cu ministrul de Externe Dmitro Kuleba şi va fi primit de preşedintele Volodimir Zelenski, la 28 aprilie”, anunţă oficial organizaţia.  

Potrivit sursei citate, Antonio Guterres se va întâlni cu personalul agenţiilor ONU ”pentru a discuta despre intensificarea asistenţei umanitare pentru populaţia Ucrainei”. 

În cursul zilei de marţi, Antonio Guterres se va afla la Moscova, unde va avea întâlniri cu preşedintele rus Vladimir Putin şi cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.