Rose Gottemoeller, secretarul general adjunct al NATO, s-a întâlnit, luni, cu miniştrii români de Externe şi al Apărării, Lazăr Comănescu, respectiv Mihnea Motoc, cu care a discutat printre altele despre necesitatea respectării angajamentului României de a aloca 2% din PIB domeniului Apărării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Există un angajament la nivel naţional şi un consens politic privind alocare a 2% din PIB pentru Apărare ceea ce este foarte important şi contribuţia României la activităţile de instruire din Afganistan au fost de o importanţă vitală, precum şi operaţiunile foarte importante în zone periculoase din această ţară”, a declarat Rose Gottemoeller, la finele discuţiilor cu ministrul de Externe, Lazăr Comănescu.

Discuţiile secretarului general adjunct NATO cu cei doi miniştri au vizat şi situaţia din flancul sud-estic al Alianţei Nord-Atlantice, Gottemoeller vorbind despre atenţia sporită pe care situaţia de securitate din zonă a generat-o. 

”Oficialul NATO a subliniat interesul pentru menţinerea unităţii, eficienţei şi solidarităţii aliate, în actualul context de securitate deosebit de complex. A reconfirmat sprijinul politic şi atenţia sporită acordată de NATO prezenţei înaintate din sud-est, în direcţia asigurării unui răspuns solid şi adaptat la ameninţările şi provocările de securitate specifice pentru regiunea Mării Negre”, se arată într-un comunicat al MApN.

Un alt subiect abordat de Gottemoeller în întâlnirile cu cei doi miniştri români a fost evaluarea implementării deciziilor de la ultimul Summit NATO, de la Varşovia, precum şi ceea ce mai este de făcut în această direcţie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.