Procurorii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie au clasat dosarul "Timmermans" în ceea ce priveşte abuzul în serviciu, fals intelectual, comunicarea de informaţii false şi constituirea unui grup infracţional organizat întrucât s-a stabilit că "nu s-a decelat niciun element/indiciu de natură să conducă la presupunerea rezonabilă că faptele reclamate ar exista în materialitatea lor".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus, în 27 martie, în dosarul penal denumit generic "Timmermans", clasarea cauzei sub aspectul comiterii infracţiunilor de abuz în serviciu, prev. de art.297 Cod penal, fals intelectual, prev. de art.321 Cod penal, comunicarea de informaţii false, prev. de art.404 Cod penal şi constituirea unui grup infracţional organizat, prev. de art.367 Cod penal.

Clasarea a fost dispusă "întrucât s-a stabilit că nu s-a decelat niciun element/indiciu de natură să conducă la presupunerea rezonabilă că faptele reclamate ar exista în materialitatea lor", se arată într-un comunicat transmis, joi, de Biroul de informare şirelaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Procurorul Adina Florea a înregistrat un dosar penal pe numele lui Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ), după o plângere depusă de luju.ro.

Dosarul a fost înregistrat după ce luju.ro a depus o plângere în care îl acuză pe Frans Timmermans de falsificarea raportului MCV. Plângerea îi vizează şi pe comisarul european pe Justiţie Vera Jourova, procurorul general al României, Augstin Lazăr, şi pe şefa reprezentanţei Comisiei Europene în România, Angela Cristea.

Lumea Justiţiei (luju.ro) a formulat în 30 ianuarie 2019 „denunţ împotriva lui Frans Timmermans, Vera Jourova, Angela Cristea şi Augustin Lazăr pentru fapte de constituire de grup infracţional organizat, abuz în serviciu, fals intelectual, comunicare de informaţii false, toate în legătură cu falsificarea Raportului MCV”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.