Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, spune că în Europa s-au făcut şi erori, că sunt lucruri de îmbunătăţit, la nivelul Uniunii Europene, dar că UE „este mai mult decât o monedă sau o piaţă şi doar o Europă puternică şi unită se poate opune unor giganţi precum Rusia, SUA sau India”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un mesaj postat pe Facebook, Antonio Tajani enumeră beneficiile pe care apartenenţa la UE le-a adus ţărilor membre, precum garanţia păcii, libertatea de exprimare, libera circulaţie a mărfurilor, capitalului şi persoanelor.

Tajani admite, însă, că s-au făcut şi erori la nivelul UE şi că mai sunt lucruri de îmbunătăţit, pledând pentru unitatea Uniunii.

„Nu totul a mers în direcţia corectă. (...) Au fost greşeli: prea multă austeritate, excese birocratice şi de reglementare, puţină atenţie pentru industrie, apărare insuficientă a intereselor noastre în lume. Am avut un impact redus în multe teatre de criză, începând cu Libia. Lista lucrurilor de îmbunătăţit ar putea continua. Dar ideea este că avem nevoie de Europa. Doar o Europă puternică şi unită se poate opune unor giganţi precum SUA, China, Rusia sau India”, scrie Tajani.

Acesta spune că vrea ca Europa să nu se piardă în birocraţie.

„Vreau o Europă care să nu se piardă în detalii sau birocraţie, capabilă să se concentreze asupra a ceea ce are cu adevărat nevoie: mai multe investiţii pentru ocuparea forţei de muncă, creştere şi infrastructură; gestionarea fluxurilor de migraţie; sustenabilitatea mediului; o adevărată politică externă, de securitate şi apărare, cu mijloace adecvate pentru a promova stabilitatea şi a apăra valorile şi interesele noastre în lume. (...) Uniunea noastră este mult mai mult decât o monedă sau o piaţă. Se bazează, în primul rând, pe o identitate comună care pune libertatea şi demnitatea persoanei în centru” adaugă preşedintele Parlamentului European în mesajul său.

Acesta cere eliberarea jurnaliştilor deţinuţi ilegal şi cere să se facă dreptate în cazul jurnaliştilor ucişi şi denunţă orice formă de discriminare.

Antonio Tajani participă, joi, la summitul de la Sibiu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.