Preşedintele Comitetului European al Regiunilor, Karl Heinz Lambertz, aflat la prima vizită oficială în România, i-a felicitat pe români pentru încrederea pe care o au faţă de Europa, spunând că, potrivit unui sondaj, România ar fi pe primul loc în ceea ce priveşte încrederea în Europa. Lambertz a spus că încrederea este ceva ce se poate pierde, de aceea trebuia ca ea să fie câştigată şi meritată prin acţiuni concrete.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Aş vrea să felicit cetăţenii şi cetăţencele României pentru încrederea pe care o manifestă faţă de Europa, pentru că conform ultimului sondaj s-ar părea că românii sunt pe primul loc în ceea ce priveşte încrederea în Europa”, a declarat Karl Heinz Lambertz, preşedintele Comitetului European al Regiunilor, aflat în vizită oficială în Bucureşti, la Arcul de Triumf, alături de primarul Capitalei, Gabriela Firea, şi primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă.

Lambertz a spus, însă, că încrederea se poate pierde repede şi trebuie câştigată prin acţiuni concrete.

Preşedintele Comitetului European al Regiunilor a adăugat că Europa are nevoie de un impuls pentru lansare şi, deşi state membre ale Uniunii Europene sunt „arhitecţii păcii pe cotinentul european”, ele au şi dificultăţi.

"Europa are nevoie acum de un impuls pentru relansare. Este adevărat că avem un trecut impresionant. Noi suntem, practic, arhitecţii păcii pe continentul european. Totuşi, există şi dificultăţi cu care ne confruntăm. Deci trebuie să dovedim în anii care vor urma că Europa poate să reprezinte viitorul pentru cetăţenii ei”, a declarat Lambertz.

El a mai spus că provocările începutului de secol „nu pot fi depăşite decât împreună” şi a subliniat importanţa unităţii dintre oraşe.

"Ele sunt importante, pentru că aici trăiesc cetăţenii şi până la urmă aşa se pot hotărî cetăţenii dacă Europa este de bun augur sau rău augur, dacă reprezintă o speranţă sau un pericol”, a adăugat Lambertz.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.