Premierul Ucrainei, Denys Shmyhal, afirmă că armata ucraineană foloseşte armamentul primit de la aliaţi occidentali exclusiv pentru a apăra teritoriul ucrainean de agresiunea Rusiei şi nu pentru a ataca baze militare sau teritorii ruseşti de la graniţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Am folosit echipamentul nostru pentru a ataca logistica militară şi infrastructura militară pe teritoriile ocupate şi în apropierea graniţelor noastre. Dar avem nevoie şi folosim doar armament ucrainean pentru a distruge infrastructura, infrastructura militară, aproape de graniţa ucraineană. Toate echipamentele partenerilor noştri sunt folosite doar pentru a proteja teritoriul ucrainean. Aşa că nu am folosit niciodată echipamente partenere pe teritoriul Rusiei. Acest lucru este semnal foarte important pentru noi toţi”, a declarat primul ministru al Ucrainei, într-un interviu pentru Digi 24.
 
El a acuzat armata rusă de crime împotriva umanităţii şi genocid, arătând că, pentru a se proteja, ucrainenii au nevoie de mai mult echipament pentru apărarea aeriană. 
 
”Le cerem asta partenerilor, orice fel de echipament, toate echipamentele primite de la parteneri demonstrează capacităţi bune, eficienţă mare în protejarea obiectelor noastre civile, a oraşelor, a vieţilor noastre”, a afirmat Denys Shmyhal.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.