Premierul Republicii Sârbe, Aleksandar Vučić, se ava afla, joi, la Timişoara, unde va avea convorbiri cu premierul Dacian Cioloş, cei doi şefi de guverne urmând să participe şi la o întâlnire cu oameni de afaceri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul Cioloş va fi însoţit de către miniştrii Dragoş Tudorache, Lazăr Comănescu, Dragoş Pîslaru, Costin Borc şi Maria Ligor.

Discuţiile vot avea loc la Palatul Administrativ din Timişoara, unde cei doi premieri vor face şi declaraţii de presă.

Ei vor avea şi un dejun de lucru şi vor participa la o întâlnire cu oameni de afaceri.

În 1 noiembrie, premierul Dacian Cioloş declara, la Radio România Actualităţi, că urmează să aibă, la Timişoara, o întâlnire cu omologul său sârb, Aleksandr Vucic, cu care va discuta modul în care Serbia respectă drepturile minorităţii române de acolo şi modul în care România poate să suţină aderarea Serbiei la Uniunea Europeană.

”Românii care sunt în comunităţile din jurul României sunt într-o situaţie specială şi este unul din principalele motive pentru care mi-am propus să mă întâlnesc şi cu premierul sârb, cu care o să mă văd, la Timişoara, în următoarele zile, ca să discutăm inclusiv modul în care România poate să suţină aderarea Serbiei la UE şi modul în care Serbia respectă drepturile minorităţii române din Serbia. Ştiu că există aclo şi anumite îngrijorări şi anumite aşteptări şi din partea susţinerii statului român şi din partea comportamentului statului sârb şi intenţionez să discut şi aceste lucruri”, a declarat premierul Dacian Cioloş.

El a precizat că şi ministrul de Externe, Lazăr Comănescu, şi ministrul delegat pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni, Maria Ligor, au ţinut legătura cu comunităţile de români din Serbia privind respectarea drepturilor minorităţilor în ţara vecină.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.