Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi, la DCNews, referindu-se la mutarea ambasadei la Ierusalim că preşedintele Klaus Iohannis trebuie să îşi asume o decizie, pe care trebuie să o facă publică, pentru că ”această tăcere, pentru România, nu este un lucru bun”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Mutarea unei ambasade este atributul preşedintelui şi cred că preşedintele trebuie să dea dovadă de corectitudine, să iasă public să spună ”Nu voi muta ambasada” sau ”Voi muta ambasada”. Trebuie să îşi asume, pentru că acest lucru revine preşedintelui şi preşedintele trebuie să îşi asume. Această tăcere cred că pentru România nu este un lucru bun” a declarat Viorica Dăncilă, fiind întrebată despre discuţiile legate de mutarea ambasadei României în Israel la Ierusalim.
 
Ea a reamintit că a existat un memorandum în guvern, că o analiză a fost trimisă către instituţiile celelalte, pentru a vedea rezultatul final,
 
”Părerea mea este că aici trebuie o decizie politică, decizie politică pe care trebuie să o ia preşedintele României. Dar văd că domnul preşedinte nu spune nimic, nici că va lua această decizie, nici că nu va lua această decizia”, a afirmat premierul.
 
 
 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.