Prim-ministrul Dacian Cioloş s-a întâlnit, marţi, cu preşedintele Germaniei, Joachim Gauck, pe care l-a informat asupra oportunităţilor pe care le au investitorii în România şi despre intenţia sa de a vizita trei landuri germane, în luna spetembrie, pentru extinderea colaborării economice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Premierul Cioloş a prezentat oportunităţile pe care le oferă în prezent România pentru investitorii străini şi a informat despre intenţia de a efectua în septembrie o vizită în landurile Bavaria, Badern-Wurtemberg şi Westfalia şi Renania de Nord, pentru extinderea cooperării economice bilaterale. Discuţiile au reliefat şi rolul deosebit de important pe care minoritatea germană din România, românii şi etnicii germani originari din România şi stabiliţi în Germania îl au în crearea de punţi de legătură la nivel social, cultural, economic şi politic”, anunţă biroul de presă al Guvernului.

O altă temă abordată în discuţiile dintre cei doi demnitari a fost situaţia Uniunii Europene, convenind că România şi Germania trebuie să colaboreze pentru consolidarea proiectului european.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Cei doi interlocutori au avut un schimb de opinii pe tema continuării eforturilor de înţelegere şi asumare a trecutului comunist în ţara noastră. Preşedintele federal Gauck a oferit experienta sa personală în acest domeniu. Premierul român i-a mulţumit preşedintelui german pentru vizita în România, apreciind totodată rolul preşedintelui Gauck în promovarea valorilor democraţiei şi libertăţilor cetăţeneşti”, a informat Guvernul.

Joachim Gauck a început luni o vizită de stat în România, întâlnindu-se cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu preşedinţii celor două Camere, Călin Popescu-Tăriceanu şi Florin Iordache. În cursul zilei de marţi, preşedintele german va susţine o conferinţă la Biblioteca Naţională şi apoi va merge împreună cu Klaus Iohannis în judeţul Sibiu unde are programată, între altele, o întâlnire cu reprezentanţii comunităţii germane din România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.