Dacian Cioloş se întâlneşte, sâmbătă, cu omologul său polonez, Beata Szydło, la Gura Humorului, întrevederea având ca scop consolidarea relaţiilor dintre Polonia şi România în cadrul Parteneriatului Strategic dintre cele două state. Cei doi oficiali vor vizita împreună mănăstirea Voroneţ şi se vor înâlni cu reprezentanţi ai comunităţii poloneze din judeţul Suceava.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Din delegaţia care îl va însoţi pe premierul Dacian Cioloş fac parte şeful Cancelariei Guvernului, Dragoş Tudorache, şi secretarul de stat pentru afaceri europene în Cancelaria premierului, Cristian Bădescu.

”Cei doi premieri vor aborda aspecte legate de dezvoltarea relaţiilor bilaterale,  în contextul Parteneriatul Strategic existent între cele două ţări. De asemenea, vor avea un schimb de vederi cu privire la principalele teme de actualitate ale agendei europene: viitorul Europei în contextul votului în favoarea Brexit, bugetul UE şi procesul de revizuire a Cadrului Financiar Multianual la jumătatea perioadei, cooperarea în domeniul securităţii şi interesul ambelor ţări pentru consolidarea relaţiei transatlantice, evoluţiile din vecinătatea estică a Uniunii”, informează Guvernul.

Întrevederea va fi urmată de declaraţii de presă şi de un dejun de lucru al celor două delegaţii. Ulterior, ambii premieri vor vizita mănăstirea Voroneţ, iar la Soloneţul Nou se vor întâlni cu reprezentanţi ai polonezilor bucovineni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.