Ministrul olandez al Apărării a reconfirmat contribuţia la Brigada Multinaţională NATO de la Craiova, anunţând că va trimite în România doi ofiţeri de stat major, începând cu anul 2017, potrivit unui comunicat al Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ministrul olandez al apărării, Jeanine Hennis-Plasschaert, a transmis o scrisoare omologului român, Mihnea Motoc, prin care reconfirmă sprijinul general al autorităţilor de la Haga pentru consolidarea prezenţei aliate avansate pe teritoriul naţional şi în regiunea Mării Negre, în vederea demonstrării capacităţii NATO de a răspunde oricărei ameninţări la adresa securităţii statelor aliate”, se arată într-un comunicat publicat joi de către MApN .

Ministrul Hennis-Plasschaert a anunţat că Olanda va trimite la Craiova doi ofiţeri de stat major, din 2017, menţionând că Armata olandeză ar putea participa şi cu ”alte capacităţi militare” la exerciţiile pe care le va desfăşura Brigada Multinaţională NATO.

”În acest sens, ministrul Hennis-Plasschaert a anunţat decizia guvernului olandez de a contribui cu doi ofiţeri de stat major, începând cu anul 2017, la încadrarea comandamentului viitoarei brigăzi multinaţionale în curs de operaţionalizare la Craiova, ca element central al prezenţei aliate avansate în România. În acelaşi timp, a avansat posibilitatea ca forţele armate olandeze să participe şi cu alte capacităţi militare la exerciţiile multinaţionale pe care viitoarea brigadă le va organiza şi desfăşura”, se mai arată în comunicat.

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a decis, în 27 septembrie, ca Brigada multinaţională NATO să aibă sediul la Craiova, ea fiind constituită pe baza Brigăzii 2 Infanterie ”Rovine”, care îşi are garnizoana în acest oraş.

Preşedintele Klaus Iohannis anunţa în septembrie că statele NATO vor contribui cu trupe la constituirea Brigăzii Multinaţionale din România, în urma unor înţelegeri bilaterale, astfel încât militarii lor vor veni în ţara noastră pentru anumite perioade de timp şi se vor antrena în comun cu soldaţii români. În acelaşi timp, România va contribui la efortul NATO de asigurare a securităţii Poloniei.

Printre statele care şi-au mai anunţat până acum contribuţia la Brigada Multinaţională se numără Germania, Polonia şi Bulgaria.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.