Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, s-a întâlnit, marţi, cu ambasadorul Sloveniei la Bucureşti, Mihael Zupančič, întrevedere în timpul căreia oficialul ministrul a evidenţiat importanţa relansării dialogului politico-militar la nivel înalt între cele două ţări, invitând din nou Liubliana să analizeze participarea la operaţionalizarea Brigăzii multinaţionale de la Craiova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Mihael Zupančič a apreciat importanţa cooperării militare practice la nivelul categoriilor de forţe armate, în cadrul organizaţiilor regionale şi în teatrele de operaţii. De asemenea, a reliefat nivelul bun al cooperării la nivelul centrelor de excelenţă ale NATO din cele două ţări, respectiv Centrul HUMINT din România şi Centrul pentru instruire montană din Slovenia”, se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Apărării Naţionale.

În timpul discuţiilor, Gabriel Leş a repetat invitaţia pentru Slovenia de a analiza posibilitatea participării la operaţionalizarea Brigăzii multinaţionale de la Craiova.

La rândul său, Mihael Zupančič a subliniat ”importanţa pe care o acordă ţara sa dezvoltării relaţiilor de cooperare între forţele armate ale celor două ţări şi şi-a manifestat interesul pentru identificarea de noi domenii pentru dezvoltarea cooperării militare”, precum participarea la exerciţiile multinaţionale care au loc pe teritoriul României. 

De asemenea, Gabriel Leş a transmis o invitaţie ministrului sloven al Apărării, de a efectua o vizită oficială în România, în partea a doua a acestui an. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.