MAE condamnă ferm atacul terorist din localitatea pakistaneză Quetta, în care au murit 70 de persoane şi alte 200 au fost rănite, majoritatea lor avocaţi şi jurnalişti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanţe familiilor victimelor şi exprimă întreaga solidaritate cu poporul pakistanez greu încercat. Ministerul Afacerilor Externe reiterează sprijinul României în lupta împotriva terorismului şi reafirmă necesitatea concentrării şi intensificării eforturilor internaţionale în combaterea oricăror forme de terorism”, se arată într-un comunicat remis News.ro.
 
Bilanţul atacului sinucigaş, care a zguduit luni spitalul din localitatea pakistaneză Quetta, a fost revizuit de către autorităţile locale la 70 de morţi şi peste 200 de persoane rănite. Între timp, atacul a fost revendicat de către o grupare teroristă pakistaneză afiliată jihadiştilor Statului Islamic, transmite DPA.
 
Atentatul a vizat un spital din localitarea pakistaneză Quetta, unde s-au adunat un grup de avocaţi pentru a plânge moartea preşedintelui baroului din Balucistan, care a fost împuşcat mortal într-un atac separat.

Atacatorul sinucigaş s-a detonat în mijlocul mulţimii de avocaţi, iar 70 de persoane şi-au pierdut viaţa, în vreme ce alte 200 de persoane au fost rănite, dintre care o parte sunt în stare critică.

Atât facţiunea Jamaatul Ahrar, care face parte din rândul talibanilor pakistanezi, cât şi Statul Islamic au revendicat atentatul.

Acesta ar putea să fie primul atac comis de jihadiştii ISIS în provincia Balucistan, situată la frontiera dintre Pakistan, Iran şi Afganistan. Provincia este bogată în petrol şi gaze, dar este măcinată de violenţe între musulmanii sunniţi şi şiiţi.

Între timp, asociaţia pakistaneză a avocaţilor a anunţat şapte zile de doliu şi boicotarea pentru o zi a instanţelor de judecată pentru a protesta faţă de atac.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.