Ministrul Afacerilor Externe Teodor Meleşcanu s-a întâlnit marţi cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, şi cu viceprim-ministrul pentru integrare europeană, Iurie Leancă, în cadrul întrevederii Meleşcanu spunând că sprijinul pe care l-a acordat România Republicii Moldova contribuie la racordarea ţării la spaţiul de valori europene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Sprijinul constant acordat de România obiectivului strategic de integrare europeană este menit să pregătească Republica Moldova, instituţiile, societatea, economia pentru îndeplinirea angajamentelor asumate prin Acordul de Asociere UE şi, pe un plan mai larg, pentru racordarea Republicii Moldova la spaţiul de valori europene. Rezultatele palpabile şi în beneficiul cetăţenilor pot consolida credibilitatea acţiunilor politice şi încrederea în opţiunea europeană”, a afirmat ministrul Teodor Meleşcanu în cadrul întrevederii.

El a atras atenţia asupra importanţei marcării Centenarului Unirii Basarabiei cu România şi a afirmat că „substanţa Parteneriatului strategic o reprezintă aprofundarea legăturilor speciale dintre România şi Republica Moldova şi susţinerea parcursului european al Republicii Moldova”.

Ministrul a subliniat faptul că România va continua să acorde prioritate proiectelor de cooperare care pot lega Republica Moldova de spaţiul european şi pot aduce beneficii directe pentru cetăţenii acesteia.

La rândul său, preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, a mulţumit pentru sprijinul oferit de România în procesul de avansare a parcursului european al Republicii Moldova şi şi-a exprimat aprecierea faţă de proiectele de cooperare derulate de România în Republica Moldova care au un impact direct în ceea ce priveşte îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor.

Oficialii de la Chişinău s-au aflat marţi în vizită în România, cu ocazia participării la şedinţa solemnă a Parlamentului României dedicată împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.