Candidata proeuropeană a Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, Maia Sandu, a obţinut 2.443 de voturi la secţia de votare de la Iaşi, din incinta Consulatului Republicii Moldova, adică 96,6 la sută, în timp ce socialistul Igor Dodon a luat 70 de voturi, susţin surse din cadrul comisiei electorale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În total, s-au prezentat la vot, la secţia de la Iaşi, organizată la Consulatul Republicii Moldova, un număr de 2.527 de alegători, faţă de 1.400, câţi s-au prezentat în primul tur de scrutin.

Potrivit unor surse din cadrul comisiei de votare, Maia Sandu a obţinut 96,6 la sută, adică 2.443 voturi, în timp ce Igor Dodon doar 70 de voturi.

Un număr de 14 buletine de vot au fost anulate.

Pe tot parcursul zilei, la secţia de vot deschisă la Iaşi s-au înregistrat cozi, în pofida ploii şi a vântului puternic.

La primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale s-au prezentat la vot doar 1.400 de cetăţeni moldoveni.

În ultimele două săptămâni, tinerii moldoveni din Iaşi au desfăşurat o campania de mobilizare la vot, pe Facebook, însă mulţi elevi şi studenţi aflaţi la studii în Iaşi nu au putut vota, întrucât nu deţin paşapoarte.

Al doilea tur al alegerilor prezidenţiale s-a desfăşurat cu mari probleme, inclusiv lungi cozi la secţiile din diasporă şi epuizarea buletinelor de vot.

De asemenea, buletinele de vot au fost epuizate şi la câteva secţii de pe teritoriul Republicii Moldova.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.