Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a anunţat, luni, după o întâlnire cu secretarul de stat Harlem Désir din cadrul ministerului francez de Externe, că se va organiza, la Bruxelles, o nouă reuniune a Grupului pentru acţiunea europeană a Republicii Moldova, unde se va face o analiză a ultimelor evoluţii în domeniu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Suntem în continuare decisi să sprijinim parcursul european al Republicii Moldova şi reformele promovate de autorităţile de la Chişinău. Am convenit să organizăm la Bruxelles, împreună cu prietenii noştri francezi, în calitate de copreşedinţi, o nouă reuniune a grupului pentru acţiunea europeană a Republicii Moldova", a spus Meleşcanu.

În cadrul reuniunii se va face o analiză, alături de autorităţile moldovene, cu privire la stadiul reformelor.

Secretarul de stat din cadrul Ministerului francez al Afacerilor Externe şi Dezvoltării Internaţionale, Harlem Désir, a afirmat la rândul său că Franţa sprijină Republica Moldova, precum şi eforturile României de a ajuta autorităţile de la Chişinău.

Ultima întâlnire a Grupului a avut loc în 2015. La evenimentul co-prezidat de România şi Franţa au participat  22 miniştrii de Externe ai statelor membre ale UE, precum şi Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, vicepreşedintele Comisiei Europene, Federica Mogherini, şi comisarul european pentru Politica de Vecinătate şi Negocierile de Extindere, Johannes Hahn.

GAERM este un mecanism ministerial, cu caracter informal, lansat în ianuarie 2010 la iniţiativa României, cu sprijinul Franţei, care s-a dovedit eficient în promovarea intereselor şi vizibilităţii Republicii Moldova pe agenda europeană. Reuniunea din 10 februarie 2014 a fost cea de-a opta a Grupului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.