Liderul ALDE Europa, Guy Verhofstadt, a declarat în timpul unei discuţii avute miercuri cu studenţii la Bucureşti că Parlamentul European nu va da niciodată undă verde acordului cu Marea Britanie dacă drepturile studenţilor şi ale celor care muncesc în Regat nu vor fi garantate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La discuţia din Aula Magna a Universităţii Bucureşti au participat Antonio Tajani, preşedintele Parlamentului European, Udo Bullman (S&D), Hans Olaf Henkel (ECR), Bas Eickhont (Greens), Aymeric Chauprade (EFDD) şi Guy Verhofstadt (ALDE). Ei au discutat pe are trei teme principale: UE inovatoare şi sustenabilă, alegerile europarlamentare din mai 2019 şi viitorul UE.

Întrebaţi ce se va întâmpla cu studenţii europeni care învaţă în Marea Britanie, Guy Verhofstadt, prezentat de Antonio Tajani ca expert în problema Brexitului, a spus că UE trebuie să se asigure că cetăţenii europeni care trăiesc şi muncesc în Marea Britanie, dar şi studenţii, îşi pot face treaba şi după 29 martie 2019.

„Parlamentul European trebuie să aprobe acordul, iar asta va fi probabil în februarie-martie. Vă pot spune un lucru: Parlamentul European nu va da niciodată undă verde acordului dacă drepturile, mai ales cele ale studenţilor, nu vor fi garantate”, a spus Verhofstadt.

El a mai afirmat că „în următorii patru ani lucrurile vor rămâne aşa cum sunt”.

Despre Brexit, reprezentanţii din PE au spus că nu cred că vor mai exista mişcări de acest gen în Europa, „pentru că lumea s-a convins ce idee proastă a fost”. 

„În locul unui efect de domino, a fost o unire puternică. Nu este un succes că pleacă Marea Britanie, dar nu trebuie să continuăm aşa, trebuie să reformăm Europa”, a mai afirmat Verhofstadt.

La rândul său, Hans Olaf Henkel (ECR) a spus: „Cel mai rău lucru care se putea întâmpla în UE se cam întâmplă. Marea Britanie părăseşte blocul comunitar. Strategic şi economic, Marea Britanie e foarte importantă pentru Europa. Dacă o pierdem, UE a intrat în necaz. Cea mai bună variantă de scenariu ar fi un nou referendum şi să rămână”.

Antonio Tajani şi liderii europeni au întreprins miercuri o vizită la Bucureşti, unde s-au întâlnit şi cu prim-ministrul Viorica Dăncilă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.