Ministrul de Externe, Lazăr Comănescu a participat, luni, la un dejun de lucru cu ambasadorii statelor Uniunii Europene acreditaţi la Bucureşti, printre temele abordate în cadrul discuţiilor fiind ieşirea Marii Britanii din UE, migraţia şi terorismul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reuniunea a fost organizată de ambasada Slovaciei, ţară care deţine preşedinţia rotativă a Consiliului UE. ”Întâlnirea a prilejuit un schimb de opinii asupra evoluţiilor recente şi temelor de actualitate ale agendei europene, precum viitorul UE, inclusiv în contextul Summit-ului recent de la Bratislava, Brexit, migraţia şi securitatea internă, terorismul, situaţia regională şi evoluţiile din Vecinătatea Estică, cu accent pe Republica Moldova”, informează Ministerul Afacerilor Externe

Lazăr Comănescu le-a transmis ambasadorilor prezenţi că România susţine creşterea nivelului de coeziune şi solidaritate a proiectului european, pe baza unei agende pozitive şi a unei viziuni asumate în comun de către statele UE.

”Ministrul Comănescu a reiterat susţinerea României pentru o abordare cuprinzătoare a fenomenului migraţiei la nivel UE, amintind, în acest sens, contribuţia substanţială a ţării noastre la eforturile comune derulate în plan UE în gestionarea migraţiei şi asigurarea securităţii interne şi la graniţele externe ale UE. În acest context, a reiterat obiectivul de aderare a României la spaţiul Schengen”, transmite MAE.

De asemenea, Lazăr Comănescu a pledat pentru menţinerea Parteneriatului Estic ca prioritate a Politicii Europene de Vecinătate revizuite şi a noii Strategii Globale a UE. ”A fost subliniată, în context, atenţia sporită pe care România o acordă apropierii Republicii Moldova de Uniunea Europeană, tradusă prin sprijinul politic şi contribuţia consistentă în planul asistenţei bilaterale pe care ţara noastră le oferă statului vecin”, a mai precizat sursa citată.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.