Preşedintele Klaus Iohannis l-a decorat, marţi, pe ambasadorul SUA Hans Klemm cu Ordinul Naţional „Steaua României”, în grad de „Mare Cruce”. Iohannis a spus că, în acest moment, Parteneriatul Strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii este mai solid şi mai dinamic decât în orice moment din istoria sa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Îmi face o deosebită plăcere să ne întâlnim pentru a recunoaşte meritele unui profesionist, cu o contribuţie extraordinară la dezvoltarea relaţiilor dintre România şi Statele Unite ale Americii. Este o ocazie solemnă, în care confer cea mai înaltă decoraţie a statului român, dar este, totodată, o ceremonie dedicată prieteniei.  La acest moment, în care misiunea dumneavoastră la Bucureşti se apropie de sfârşit, Parteneriatul Strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii este mai solid şi mai dinamic decât în orice moment din istoria sa. Marcarea, în 2020, a 140 de ani de relaţii diplomatice dintre ţările noastre are loc într-un context bilateral de care putem să fim mândri”, a scpus, marţi, Klaus IOhannis, în cadrul ceremoniei de la Palatul Cotroceni. 
 
Acesta a remarcat ”angajamentul ferm şi interesul Administraţiei Statelor Unite ale Americii pentru consolidarea şi aprofundarea relaţiilor cu România”. 
 
”Aportul dumneavoastră la aceste evoluţii a fost unul substanţial, prin statornicia prieteniei pe care aţi arătat-o poporului român, prin susţinerea dialogului şi a cooperării şi prin iniţiativele pe care le-aţi promovat şi pus în practică într-un mod deosebit de eficient. Într-o relaţie bilaterală bazată pe valori comune – precum stat de drept, democraţie şi drepturile omului – aţi ştiut să daţi un exemplu personal de acţiune consecvent fundamentată pe acestea. Într-un context complex în plan regional şi internaţional, România şi-a reconfirmat statutul de cel mai predictibil şi ferm aliat regional al Statelor Unite”, a mai spus Iohannis. 
 
El a vorbit şi despre sprijinul aliaţilor şi partenerilor oferit României. 
 
”Acest sprijin ne responsabilizează şi ne face să continuăm eforturile noastre de edificare a unui stat de drept puternic, modern şi sustenabil, care să promoveze activ, atât în regiunea Mării Negre, cât şi dincolo de aceasta, valorile transatlantice. Având în vedere rezultatele deosebite ale misiunii dumneavoastră la Bucureşti pentru dezvoltarea parteneriatului româno-american, pentru reconfirmarea şi aprofundarea angajamentelor reciproce dintre ţările noastre, îmi face o deosebită plăcere să vă acord Ordinul Naţional „Steaua României”, în grad de „Mare Cruce”. Vă felicit!”, a încheiat şeful statului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.