Kathleen Ann Kavalec, diplomat de carieră care a supravegheat programe majore de asistenţă ale SUA în străinătate şi care în prezent este şeful Misiunii OSCE în Bosnia şi Herţegovina, a fost nominalizată de preşedintele american Joe Biden pentru funcţia de ambasador în România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele SUA, Joe Biden, şi-a anunţat, vineri, intenţia de a nominaliza mai multe persoane pentru funcţii-cheie în administraţia sa.

Potrivit Casei Albe, au fost nominalizaţi Nate Fick - pentru funcţia de ambasador pentru Spaţiul cibernetic şi Politica Digitală, Daniel N. Rosenblum - pentru funcţia de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar în Republica Kazahstan, Kathleen Ann Kavalec - pentru funcţia de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar în România, Richard K. Delmar - pentru funcţia de inspector general al Departamentului Trezoreriei, Karla Gilbride - pentru consilier general în Comisia pentru şanse egale la angajare, Terrence Edwards - pentru inspector general pentru Oficiul Naţional pentru Recunoaştere, Richard E. DiZinno - membru al Consiliului de supraveghere pentru confidenţialitate şi libertăţi civile, Adam Wade White şi  William Renick Sr - membru al Comitetului director al Autorităţii Tennessee Valley.

Kathleen Ann Kavalec, nominalizată pentru funcţia de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar în România, face parte din Corpul înalţilor diplomaţi, cu rangul de ministru consilier, iar în prezent este şef de misiune la Misiunea Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) în Bosnia şi Herţegovina, detaşată de la Departamentul de Stat din 2019. Anterior, ea a fost secretar adjunct în Biroul pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice. Înainte de asta, Kavalec a fost directorul Oficiului pentru Afaceri Ruseşti şi adjunctul şefului Misiunii SUA UNESCO în Paris. Kavalec a supravegheat programe majore de asistenţă ale SUA în străinătate, în calitate de coordonator adjunct pentru asistenţă în Biroul European şi director pentru prevenirea conflictelor în Oficiul de Coordonare pentru Reconstrucţie şi Stabilizare.

Alte sarcini îndeplinite de Kavalec în străinătate au inclus funcţia de comisar pentru probleme culturale în Ambasada SUA la Bucureşti, consilier politic la Ambasada SUA din Kiev (Ucraina) şi comisar politic la Ambasada SUA la Moscova (Rusia).

La Washington, ea a lucrat ca ofiţer pentru management legislativ în Biroul pentru Afaceri Legislative şi ca director al Departamentului Economic la Oficiul de Coordonare pentru Asistenţp oentru noil state independente.

Născută în California, Kavalec a obţinut licenţa în Ştiinţe Politice la University of California din Berkely şi un master în Ştiinţe în serviciul diplomatic la Georgetown University din Washington DC.

Ea a primit numeroase distincţii ale Departamentului de Stat, precum şi Presidential Rank Award. Ea vorbeşte română, spaniolă, portugheză, franceză şi rusă.

Adrian Zuckerman şi-a încheiat mandatul de ambasador al SUA la Bucureşti în ianuarie 2021.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.