Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, s-a arătat satisfăcut şi impresionat de rezultatele preşedinţiei austriece a Consiliul Uniunii Europene, cu o singură excepţie, despre care a vorbit marţi la Strasbourg.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Bilanţul este impresionant, dacă ne uităm la cifre. Este vorba despre 134 de documente şi dosare negociate cu succes”, şi-a început Juncker discursul de marţi. „Am experienţă în bugete şi pot aprecia ce a făcut preşedinţia Austriei la Consiliu şi trebuie să spun că a fost una de succes”.

O singură excepţie a avut Juncker de menţionat: problema imigranţilor. „Aş vrea să văd că guvernul austriac a depăşit momentul şi mi-ar fi plăcut ca pactul privind imigraţia să fi fost susţinut. Era foarte dezirabil dacă aţi fi făcut asta fără semnale negative”, a afirmat Juncker legat de respingerea pactului pentru imigraţie de către Austria.

„Cu această excepţie, o slăbiciune, nu am obiecţii legat de preşedinţia austriacă a Consiliului Uniunii Europene. Mi-ar plăcea să văd mai multe preşedinţii care să muncească cu aşa consistenţă”.

Juncker s-a arătat satisfăcut şi de măsurile luate legat de securitatea graniţelor.

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a prezentat marţi, la Strasbourg, bilanţul preşedinţiei austriece a Consiliului, mulţumind pentru susţinerea primită din partea Comisiei.

(Corespondenţă de la Strasbourg de Patricia Marinescu)
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.