Ambasadoarea Michèle Ramis a transmis, cu ocazia zilei de 8 martie, un mesaj în care aduce un omagiu femeilor care au contribuit la culturile franceză şi românească, precum scriitoarele Martha Bibescu şi Elena Văcărescu, actriţa Elvira Popescu şi soprana Angela Gheorghiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Michèle Ramis, ambasadoarea Franţei în România, a transmis joi: „Scriitoarele Martha Bibescu, Anna de Noailles şi Elena Văcărescu, actriţa Elvira Popescu, psihanalista Elizabeth Roudinesco, creatoarea de modă Sonia Rikyel sau sopranele Angela Gheorghiu şi Leontina Ciobanu Văduva, prin creaţiile lor, au construit punţi de legătură între România şi Franţa. Tocmai acest dialog al culturilor este elementul care va fi pus în valoare de sezonul Franţa-România, care va debuta în decembrie 2018”.

Ea a precizat că acest dialog va permite „consolidarea legăturilor de prietenie, care unesc cele două ţări de mai multe secole”.

„Femeile artişti, femeile de litere, femeile de acţiune îşi vor aduce contribuţia şi propria viziune la acest sezon, în spiritul mişcării #JamaisSansElles (Niciodată fără ele), care militează pentru reprezentarea egală a sexelor în domeniul profesional, la care am aderat cu plăcere”, a mai declarat ambasadoarea Franţei în România.

#JamaisSansElles este o mişcare în favoarea diversităţii, promovată de peste o sută de antreprenori, şi personalităţi din IT, mass-media, educaţie şi politică, care participă frecvent la dezbateri şi evenimente publice. Aderarea lor la mişcarea #JamaisSansElles implică refuzul acestora de a participa la evenimente la care nu sunt invitate sau asociate şi femei.

Printre personalităţile care susţin mişcarea #JamaisSansElles se numără preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, şi ministrul pentru Europa şi Afaceri Externe, Jean- Yves Le Drian.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.