Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, la reuniunea anuală a diplomaţiei, că România a fost boicotată de declaraţii politice iresponsabile ale unor înalţi demnitari români, formulate fără mandat şi contrare unor poziţii tradiţionale ale României.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În mod regretabil, nu putem marca azi, în cadrul Reuniunii Anuale a Diplomaţiei, faptul că România a fost aleasă în calitate de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU, chiar dacă dvs aţi făcut eforturi susţine şi aţi obţinut un număr considerabil de susţineri. România a fost boicotată de declaraţii politice iresponsabile ale unor înalţi demnitari români, formulate fără mandat şi contrare unor poziţii tradiţionale ale României. Aceste grave derapaje au dus alinierea sprijinului deja exprimat de unele state, fiind creată impresia, eronată pe fond, a unei lipse de predictibilitate faţă de dosare de politică externă sensibile şi complexe”, a afirmat preşedintele Iohannis.

Klaus Iohannis face referire la declaraţiile privind mutarea ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.