Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri, la conferinţa de presă comună cu liderul SUA, Donald Trump, că în cadrul întâlnirii pe care au avut-o la Casa Albă, dar şi cu ocazia altor întrevederi avute la Washington, a menţionat şi aspectul privind vizele pentru români şi, cel mai probabil, se va avansa în această privinţă, în condiţiile în care există tot mai mulţi cetăţeni care vin din România în Statele Unite ale Americii. Preşedintele SUA Donald Trump a spus că nu s-a discutat despre programul Visa Waiver, dar că în mod cert se va discuta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei doi şefi de stat au fost întrebaţi, la conferinţa de presă comună care a avut loc la Casa Albă, dacă au existat discuţii pe tema programului Visa Waiver şi a includerii României în acest program.

Iohannis şi Trump au încercat iniţial să răspundă simultan întrebării, primul începând prin a spune "Da", fără a-şi continua însă fraza, după care a venit răspunsul preşedintekui american:"Nu am discutat, dar în mod cert vom discuta”.

El i-a dat apoi cuvântul lui Iohannis, care a afirmat că acest aspect a fost menţionat şi la Casa Albă, şi cu ocazia altor întâlniri.

"Am menţionat acest aspect, dar l-am menţionat şi în timpul altor întâlniri, pentru că este important pentru noi, este important pentru românii care vor să vină în SUA. Tot mai mulţi oameni vin din România în SUA, unii vin ca turişti, unii vin pentru afaceri, cei care vin pentru afaceri ar trebui încurajaţi. Aşa că problema vizelor ar putea fi important să o discutăm şi probabil că vom avansa în această privinţă”, a afirmat Klaus Iohannis, în timp ce Donald Trump dădea din cap aprobator.

Oficiali americani au spus în mai multe  rânduri că România nu îndeplineşte condiţia referitoare la rata refuzurilor, care trebuie să fie mai mică de 3% în cazul solicitărilor de vize de afaceri sau turistice.

(Această ştire a fost modificată, fiind introduse informaţii de context referitoare la întrebare şi la succesiunea răspunsurilor celor doi preşedinţi)

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.