Preşedintele Klaus Iohannis a mers, joi, la ambasada Belgiei din Bucureşti unde a semnat în cartea de condoleanţe pentru atentatele teroriste comise la Bruxelles, el arătând că o strânsă colaborare între statele lumii în lupta împotriva terorismului va produce în viitor rezultate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am semnat cartea de condoleanţe. Această serie de atentate s-au petrecut într-o zi foarte neagră, nu doar pentru Belgia, cu toate că această ţară a fost cea mai lovită. Putem combate acest flagel al atentatelor doar dacă toate ţările lucrează împreună şi cuvintele care îmi vin în minte, când mă gândesc la ce ar trebui făcut, sunt solidaritate, calm şi unitate (...) Dacă reuşim să ne adunăm să avem o politică comună, atunci cu siguranţă se vor arăta şi soluţiile”, a declarat Iohannis, la ieşirea din amabasada belgiană.

Întrebat dacă a crescut riscul unor atentate teroriste în România, preşedintele Iohannis a răspuns: ”În privinţa României nu am niciun semnal că există ameninţări suplimentare”.

”În acest moment de grea încercare suntem alături de Belgia şi de întregul popor belgian, căruia îi transmit un gând sincer de solidaritate şi curaj. Numai împreună, uniţi, putem apăra valorile europene şi pune capăt flagelului terorist care ameninţă însăşi substanţa libertăţii şi civilizaţiei noastre. Împărtăşim pe deplin durerea şi tristeţea poporului belgian. Sincere condoleanţe şi compasiune familiilor îndoliate pentru imensele pierderi suferite!”, a scris Klaus Iohannis în cartea de condoleanţe de la amabasada Belgiei.

Înainte de sosirea lui Iohannis, angajaţii ambasadei au ţinut un moment de reculegere în memoria celor 31 de victime ale atentatelor din Bruxelles. La sediul ambasadei a venit şi ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, pentru a se reculege şi să semneze în cartea de condoleanţe.

Marţi dimineaţă, două explozii au zguduit aeroportul Zaventem din Bruxelles, iar staţia de metrou Maelbeek a fost lovită de o altă deflagraţie. În cele două atentate separate şi-au pierdut viaţa 31 de persoane, iar circa 300 au fost rănite, dintre care câteva zeci sunt în stare critică.

Atacurile au fost revendicate de reţeaua teroristă Statul Islamic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.