Fostul ministru de Externe Mircea Geoană comentează că alegerile prezidenţiale din Bulgaria şi Republica Moldova, câştigate de candidaţii pro-Moscova, au o miză geostrategică, toţi vecinii imediaţi ai României fiind sau fiind pe cale să intre în sfera de influenţă a Rusiei. Geoană spune că sunt ”vremuri complicate, unde certitudinile de până mai ieri fac locul unui peisaj îngrijorător”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Alegeri cu miză geostrategică în R. Moldova şi Bulgaria, ambele câştigate de candidaţii pro-Moscova. Cu excepţia Ucrainei, toţi vecinii imediaţi ai României sunt sau sunt pe cale să intre în sfera de influenţă a Rusiei”, scrie Geoană pe pagina sa de Facebook.

Mircea Geoană menţionează şi că Turcia, un aliat strategic, este în plină reaşezare în plan intern şi extern.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Rămân Polonia şi statele baltice, la fel de preocupate ca şi noi de «spargerea frontului» transatlantic în regiune. Dacă mai adăugăm şi o Europă divizată pe acest subiect, ne întoarcem la aliatul de prim şi ultim resort - Statele Unite ale Americii. Vremuri complicate, unde certitudinile de până mai ieri fac locul unui peisaj îngrijorător”, comentează Geoană.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.