Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, la congresul PSD, că actuala guvernare va întări Parteneriatul cu SUA, el subliniind că România şi-a îndeplinit angajamentele militare, iar acum doreşte şi beneficii materiale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Perspectiva noastră naţională asupra politicii externe - vom întări Parnteneriatul strategic cu SUA, dezvoltând puternic şi componenta economică. Avem un parteneriat foarte bun pe partea de Apărare, dar eu cred că această ţară, România, are dreptul să beneficieze şi de o componentă economică. Noi ne-am respectat toate angajamentele militare, vrem să avem şi beneficii materiale”, a afirmat Dragnea.

El a spus că guvernarea actuală vrea să construiască relaţii speciale în domeniul economic şi în industria de Apărare cu Germania, Franţa şi Marea Britanie.

”Noi am realizat, şi nu altcineva, obiectivul de 2% pentru Apărare. Nu vrem ca acest 2% să plece din ţară, vrem ca cea mai mare parte a echipamentelor militare să se producă în România”, a subliniat Dragnea. 

”O dată pentru totdeauna trebuie să abordăm cu curaj, pragmatism şi cu continuitate uriaşul potenţial de dezvoltare pe care îl avem într-o relaţie de colaborare cu China. Absolut toate ţările doresc să aibă relaţii comerciale, economice şi au început să aibă, şi la noi pentru că unii şi alţii interpretează ei într-un fel sau altul, în condiţiile în care există deschidere foarte mare pe acea parte, au fost tot felul de şovăieli şi ezitări. Vreau să nu mai avem aceste ezitări, dar nici coaliţia, nici Guvernul României”, a precizat liderul PSD.

Liviu Dragnea a afirmat că a avut discuţii în ultimele luni şi vrea realizarea unui sistem de cooperare cu Bulgaria, Serbia, Ungaria şi R. Moldova.

Liderul PSD a susţinut şi necesitatea dezvoltării relaţiilor cu Israelul, transmiţându-i ministrului de Externe că este inadmisibil ca România să nu aibă de mai bine de un an ambasador în această ţară.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.