Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a primit marţi o delegaţie condusă de ministrul Afacerilor Externe din Turcia, Mevlüt Çavuşoğlu, iar discuţiile au vizat o cooperare mai strânsă în cadrul Parteneriatului Strategic dintre cele două ţări, inclusiv în ceea ce priveşte securitatea în regiunea Mării Negre.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întâlnirea dintre cei doi a reprezentat “o oportunitate de a realiza un schimb de idei şi viziuni pe temele de interes reciproc. În acest sens, a fost abordat subiectul schimburilor comerciale, al căror nivel ridicat a fost apreciat ca un indicator al caracterului puternic al cooperării bilaterale”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Liviu Dragnea.

”În opinia mea, este necesar să valorificăm în continuare Parteneriatul Strategic. Cred că încă există un potenţial enorm de creştere, în special în ceea ce priveşte dimensiunea economică. Nivelul ridicat al balanţei comerciale şi cooperarea economică intensă între partenerii din cele două ţări demonstrează forţa relaţiei noastre bilaterale”, a declarat liderul PSD.

De asemenea, a fost menţionat rolul important al comunităţii de afaceri din Turcia, care reprezintă al treilea investitor din punct de vedere al numărului de companii care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul ţării noastre.

O altă temă discutată în cadrul întrevederii a fost securitatea în regiunea Mării Negre, iar cei doi oficiali au trecut în agendă principalele evoluţii din regiune, convenind că este necesară o cooperare mai strânsă sub acest aspect, atât în plan bilateral, cât şi în interiorul NATO.

Vizita în România a oficialului turc are loc în contextul Întâlnirii Trilaterale la nivel de miniştri ai Afacerilor Externe, Turcia-România-Polonia.

Din delegaţia condusă de Mevlüt Çavuşoğlu au făcut parte şi Kerem Alp, ministru plenipotenţiar, Director general adjunct pentru Europa de Est şi Balcani, Füsun Aramaz ministru plenipotenţiar, Director general adjunct pentru Europa Centrală şi de Nord şi Statele baltice şi Osman Koray Ertaş, ambasadorul republicii Turcia în România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.