Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, afirmă că Federaţia Rusă a folosit negocierile cu Ucraina "mai degrabă ca o modalitate prin care să desfăşoare anumite tactici sau strategii militare" şi a tras de timp, fără a respecta anumite promisiuni. "Nu cred că suntem foarte aproape de sfârşitul acestei tragedii ucrainene, dar să sperăm că măcar încetarea focului se va realiza şi după aceea vor începe negocierile", consideră Dîncu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dîncu a fost întrebat de jurnalişti, la Cluj-Napoca, dacă în urma negocierilor dintre Ucraina şi Rusia sunt şanse să se încheie războiul.

"Din păcate, negocierile au fost folosite de Rusia în ultima vreme mai degrabă ca o modalitate prin care să desfăşoare anumite tactici sau strategii militare. S-a tras de timp prin negocieri, s-a arătat mai degrabă disponibilitatea, s-au promis, de exemplu, culoare umanitare şi rareori a fost respectată promisiunea aceasta. Am vorbit ieri (miercuri - n.r.) cu ministrul Apărării din Ucraina, cu dl. Reznikov, care era la negocierile de la Istanbul şi care spunea că s-a făcut un mic pas şi că are ceva speranţe, pentru că un mic pas poate însemna, până la urmă, declanşarea unor negocieri adevărate, care să ducă până la urmă la bun sfârşit. Nu cred că suntem foarte aproape de sfârşitul acestei tragedii ucrainene, dar să sperăm că măcar încetarea focului se va realiza şi după aceea vor începe negocierile. Nu avem semne că Federaţia Rusă totuşi vrea cu tot dinadinsul să participe la această negociere şi să accepte retragerea trupelor şi oprirea focului, ne-am bucura să fie asta foarte repede, dar semne foarte multe nu există", a declarat ministrul Apărării.

El a arătat că România sprijină Ucraina din punct de vedere umanitar.

"Facem tot ceea ce putem pentru a sprijini Ucraina şi cred că şi în viitor o să fim alături de ei, aşa cum a spus-o şi preşedintele Zelenski, înţelegem ce este demnitatea şi vom fi alături de ei atunci când este vorba de păstrarea independenţei, de integritatea lor teritorială şi cu siguranţă că vom avea în viitor un vecin bun în Ucraina", a adăugat Dîncu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.