Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a arătat, la reuniunea Grupului Consultativ în domeniul Apărării privind Ucraina, importanţa continuării eforturilor comunităţii internaţionale pentru sprijinirea acestei ţări şi a menţionat eforturile României pentru facilitarea transportului cerealelor din Ucraina.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a participat, miercuri, la reuniunea Grupului Consultativ în domeniul Apărării privind Ucraina (Ukraine Defense Contact Group) care a avut loc la Bruxelles, în marja Reuniunii miniştrilor apărării din statele membre ale NATO.

"Reuniunea a reprezentat o bună oportunitate pentru evaluarea progreselor înregistrate şi pentru coordonarea acţiunilor militare ale celor aproximativ 50 de state participante. Agenda discuţiilor a cuprins subiecte referitoare la aspecte de actualitate şi evaluări privind conflictul din Ucraina şi la stadiul acordării de asistenţă militară şi umanitară acestei ţări. În context, ministrul apărării naţionale a evidenţiat importanţa continuării eforturilor comunităţii internaţionale pentru sprijinirea Ucrainei, confruntată cu agresiunea brutală a Federaţiei Ruse", a transmis Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Dîncu a reiterat implicarea deplină a României în sprijinul poporului ucrainean, inclusiv a celor peste 1,1 milioane de refugiaţi care au intrat pe teritoriul statului român de la declanşarea conflictului.

El a punctat eforturile ţării noastre pentru facilitarea transportului cerealelor din Ucraina în vederea evitării transformării acestei crize de securitate într-o criză alimentară cu implicaţii globale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.