Premierul Viorica Dăncilă şi prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, au avut „discuţii constructive”, luni, la Palatul Victoria, informează Guvernul. Cei doi oficiali se vor întâlni şi săptămâna viitoare, la Bruxelles.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Discuţiile au fost constructive şi au reprezentat o continuare a celor deja stabilite în cadrul întrevederii ce a avut loc la Bruxelles, săptămâna trecută. Ambele părţi au apreciat că este nevoie de un dialog constructiv şi au convenit asupra paşilor de urmat în perioada următoare. Cei doi oficiali au punctat nevoia unei bune cooperări între Executivul României şi Comisia Europeană”, se arată într-un comunicat al Guvernului.
 
Potrivit sursei citate, cei doi înalţi oficiali au agreat planul de lucru al experţilor români şi europeni care vor avea deja o primă întâlnire săptămâna aceasta, „pentru a găsi cele mai bune soluţii”.
 
„În acest context au agreat că o nouă întâlnire va avea loc săptămâna viitoare cu ocazia vizitei doamnei prim-ministru la Bruxelles”, se mai arată în comunicat.
 
Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat, luni, la Bucureşti, că nu a remarcat progrese de la publicarea raportului MCV şi că trebuie să fie foarte clar că aceste chestiuni sunt foarte serioase, iar Comisia Europeană vrea să vadă progrese.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.