Premierul Viorica Dăncilă a participat, duminică, la Palatul Victoria, la ceremonia de semnare a Memorandumului de Înţelegere între compania guvernamentală Dubai Ports WORLD din Emiratele Arabe Unite şi Ministerul Transporturilor din România. Dăncilă a spus că România încurajează oamenii de afaceri din Emiratele Arabe Unite să investească în ţara noastră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Astăzi deschidem calea unei colaborări mai extinse în domeniul transporturilor şi infrastructurii de transport, în contextul semnării la inceputul lunii februarie 2019, a acordului de concesiune pe termen lung pentru operarea Terminalului de containere din Portul Constanţa. Experienţa dumneavoastră în acest domeniu va fi cu siguranţă un factor esenţial de acum înainte. Portul Constanţa are pentru noi o importanţă majoră. Are o poziţie strategică şi are un potenţial uriaş, care din păcate nu a fost folosit până acum la nivelul la care ar fi putut fi. Prin programul nostru de guvernare ne-am propus să devină port regional. De aceea, orice investiţie este mai mult decât binevenită. Este esenţial ca această zonă să devină dinamică şi să dobândească locul pe care îl merită la nivel internaţional. Suntem interesaţi de o prezenţă substanţială a companiilor emirateze în acest sector şi încurajăm oamenii de afaceri din Emiratele Arabe Unite să investească în România.”, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

Şeful Executivului a reconfirmat sprijinul Guvernului de la Bucureşti pentru consolidarea relaţiilor între mediile de afaceri dintre cele două state şi a evidenţiat că ţara noastră are „un mediu de afaceri atractiv, îmbunătăţit prin schimbări legislative, precum cele aduse legii privind parteneriatul public-privat”. 

În cadrul vizitei de lucru pe care premierul Viorica Dăncilă a efectuat-o în Emiratele Arabe Unite, în octombrie 2018, autorităţile române şi cele emirateze au agreat de comun acord instituirea unui cadru mai strâns şi mai activ de colaborare şi coordonare la nivel guvernamental şi astfel s-a convenit ridicarea relaţiei bilaterale la nivel de parteneriat economic strategic.

În acest sens, a fost adoptată ”Declaraţia comună privind stabilirea unui parteneriat economic strategic între Guvernul României şi Guvernul Emiratelor Arabe Unite”.

Semnarea acordului de duminică seara a avut loc în contextul vizitei la Bucureşti a sultanului Ahmed Bin Sulayem, preşedintele Dubai Ports, Vămi şi Zona Liberă şi preşedinte al Autorităţii Maritime a oraşului Dubai. Memorandumul a fost semnat din partea României de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, şi din partea Emiratelor Arabe Unite de sultanul Ahmed Bin Sulayem.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.