Premierul Viorica Dăncilă afirmă, referitor la schimbarea de poziţie din partea Ministerului Afacerilor Externe (MAE) privind Republica Moldova, că "unii s-au grăbit cu declaraţiile". "Cred că nu mai trebuie să avem opinii separate legate de un lucru atât de important şi trebuie să fie o poziţie agreată de toţi, o poziţie a ţării noastre, o poziţie a României", a afirmat Dăncilă, menţionând că la MAE s-a înfiinţat o comisie din care fac parte şi reprezentanţi ai Administraţiei Prezidenţiale, ai Guvernului şi ai tuturor factorilor implicaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebată despre schimbările în poziţia României privind Republica Moldova, Dăncilă a spus: "Cred că unii s-au grăbit cu declaraţiile".

"Am făcut o comisie la nivelul Ministerului Afacerilor Externe, din care fac parte toţi factorii de decizie, mă refer la Administraţia Prezidenţială, la Guvern, la toti cei care sunt implicaţi în acest aspect şi vom veni cu o poziţie comună, o poziţie de ţară. Cred că nu mai trebuie să avem opinii separate legate de un lucru atât de important şi trebuie să fie o poziţie agreată de toţi, o poziţie a ţării noastre, o poziţie a României", a afirmat Dăncilă.

Întrebată dacă a vorbit cu preşedinte pe această temă, Dăncilă a răspuns afirmativ.

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, declara, luni, că ambasadorul României la Chişinău a fost prezent la întâlnirea preşedintelui Igor Dodon cu ambasadorii statelor membre UE şi că el i-a spus să se întâlnească şi cu liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc. Meleşcanu mai spunea că nu e nicio problemă să fie organizate alegeri anticipate în 6 septembrie, aşa cum a decis Pavel Filip, desemnat preşedinte interimar de Curtea Constituţională.

Marţi, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) afirmă că România, ca partener strategic al Republicii Moldova, consideră că, într-un stat democratic, voinţa cetăţenilor, exprimată prin vot şi reflectată în configuraţia politică a Parlamentului, este singura care asigură un proces politic legitim.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.